جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

دولت نباید نصایح مردم را حمل بر اختلافات سیاسی و مخالفت با خود بداند. دولت باید بتواند فضایی امن و مطمئن ایجاد کند که مردم احساس کنند دولت حافظ منافع آنهاست.

حجت‌الاسلام واالمسلمین علی‌دوست، در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت هفته دولت، اظهار داشت: نخستین مسئله‌ای که در هفته دولت مطرح می‌شود، ارائه گزارش عملکرد می‌باشد. دولت باید کارهایی که در طول سال انجام داده است را‌ به دور از مبالغه گزارش دهد.

وی با بیان این که خدمات دولت نیازمند ارائه آمار غیر واقعی نیست، شهروندان خدمات دولت را می‌بینند؛ افزود: آنچه گاهی کار را خراب می‌کند، آمارهای غیر واقعی است که داده می‌شود که در این صورت، مقداری هم که واقعیت است،‌ شاید حمل بر غیر واقع شود.

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: باید کارهای انجام شده را بدون هر گونه مبالغه بیان داشت.

وی آسیب‌شناسی را ضرورتی دیگر در هفته دولت معرفی نمود و گفت:‌ گاهی دیده می‌شود که کارها هنوز هم در وضعیت آزمون و خطا پیش می‌رود.

حجت‌الاسلام واالمسلمین علیدوست رها کردن طرح‌های نیمه کاره را آسیبی برای دولت معرفی و تصریح کرد: باید عملکرد نهاد‌های وابسته را بررسی شود موفق‌ها را تشویق و ناموفق‌ها سرزنش شوند.

وی تبیین سیاست‌های خارجی دولت به مردم را ضروری دانست و گفت:‌ مردم در ذهن خود پرسش‌های فراوانی در برخی موضع‌گیری‌ها و کارهای دولت  در عرصه بین‌الملل دارند که اگر برایشان پاسخ داده نشود، ممکن است، پشتیبانی مردم از دولت کمتر شود. التبه در این عرصه رسانه‌ها هم باید به  کمک دولت بیایند.

* حفظ مصالح مردم برای دولت اصل باشد

مسئول کرسی‌های نظریه‌پردازی فقه و اصول، پاسخگویی به نیازهای مردم را یکی از مهم‌ترین وظایف دولت برشمرد و اذعان داشت:‌ یکی از مهم‌ترین رسالت‌های دولت، وظایفی است که نسبت به مردم دارد. با مطالعه نصوص دینی، می‌بینیم که دولت در هر نظامی، حتی غیر اسلامی، باید حافظ منافع مردم باشد و به هیچ وجه نباید منافع مردم را در راستای تأمین خواسته‌ها و خط خود صرف کند.

وی تصریح کرد: ممکن است کسی باشد که دولت آن را از نظر سیاسی نپسندد، ‌ولی توان علمی و فکری او نقش زیادی داشته باشد؛ در این شرایط، حفظ منفعت مردم اقتضا می‌کند که مصلحت مردم و جامعه به منافع فردی فکر نشود؛ این مسئله‌ای است که امروز از آن به شایسته سالاری تعبیر می‌شود.

حجت‌الاسلام واالمسلمین علی‌دوست با بیان این که دولت باید خیرخواه مردم و حفظ مصالح مردم برای آن یک اصل باشد، گفت: دولت نباید نصایح مردم و حمل خیرخواهان را حمل بر اختلافات سیاسی و مخالفت با خود بداند. دولت باید بتواند فضایی امن و مطمئن ایجاد کند که مردم احساس کنند دولت حافظ منافع آنهاست.

وی افزود: دولت باید دردهای مردم را بشناسد و راه چاره برای برطرف کردن آن بیندیشد؛‌ البته این رویکرد باید بدور از خود سانسوری و فریب انجام شود.

 * مشکل بیکاری با آمار حل نمی‌شود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد:‌ در کشور ما حقیقتاً‌ بیکار وجود دارد، این مسئله هم با آمارها حل نمی‌شود؛ وعده دادن هم تنها چند صباحی می‌تواند سر مردم را گرم کند.

وی با بیان این که در این صورت، احساس بی‌عدالتی در جامعه ایجاد می‌شود،‌ گفت: احساس ‌بی‌عدالتی در جامعه، کشنده‌تر از عدم عدالت است. زبان دولت باید زبان خدمت‌گذار به مخدوم خود باشد و در این عرصه از هر گونه منّت پرهیز شود.

* مردم باید خیرخواه دولت باشند

حجت‌الاسلام والمسلمین علیدوست در ادامه به وظیفه مردم در برابر دولت اشاره کرد و گفت:‌ ملت باید کارهای دولت را ببیند، مشکلات دولت را درک کند، خیرخواه دولت باشد و او را از خود جدا نبیند. به ویژه این که اگر دولت، دولت اسلامی باشد که وظیفه مردم در چنین جامعه‌ای بیشتر می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان نقش رسانه‌ها را در تبیین و وظایف دولت و خدمات ارائه شده از سوی آن نقشی کلیدی معرفی کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha